In mijn vorig artikel konden jullie tips vinden over het dekken van een mooie kersttafel.
Eén van de tips was een huisgemaakte tractie op tafel presenteren.
Ik kies ervoor om jullie vandaag uit te leggen hoe jullie een lekkere huisgemaakte Limoncello kunnen aanbieden.
Ingrediënten :
Eén van de tips was een huisgemaakte tractie op tafel presenteren.
Ik kies ervoor om jullie vandaag uit te leggen hoe jullie een lekkere huisgemaakte Limoncello kunnen aanbieden.
Ingrediënten :
- 5 bio citroenen
- 400 gr suiker
- 1/2l water
- 1/2l alcohol 94°
Stap 1 :
Was de citroenen.
Schil ze daarna met een dunschiller
(probeer het wit vliesje te vermijden, dit maakt de limoncello bitter)
Stap 2 :
Leg de citroenschillen samen met enkele schijfjes citroen in een pot, overgiet met de alcohol en sluit af.
Laat de pot gedurende een week rusten.
Stap 3 :
Na een week bereid je met het water en de suiker een siroop.
Breng aan de kook, laat 5 minuten koken en laat dan afkoelen.
Giet de siroop bij de ondertussen volledig geel geworden alcohol en zeef.
Giet in fles(sen) en bewaar nog minstens 5 weken op een koele plaats.
Daarna kan je van de limoncello beginnen drinken.
Stap 4 :
Maak er leuke kleine flesjes van en versier er je tafel mee, laat de gasten elk een flesje meenemen.
Een origineel en persoonlijk cadeautje.
* recept met dank aan Claudia Allemeersch
Santé en zalig Kerstfeest,
Pascale
PS : de rest van de citroen kan je konfijten of houden voor in je thee
Reacties
Een reactie posten