Lieve volgers, Granola, je kan het kopen in alle geuren en kleuren maar ik maak het nog altijd liefst van al zelf. Hieronder leg ik jullie uit wat Granola juist is en welk volgens mij het beste recept is.
Wat is het verschil tussen granola en muesli?
Ik denk dat veel mensen zich deze vraag wel eens stellen.
Wel, muesli is een rauw mengsel van havervlokken, fruit en eventueel chocolade (voor de liefhebbers).
Granola is een geroosterde variant van muesli. Het bevat dus ook voornamelijk havervlokken, zaden en noten. Maar eigenlijk kan je uw eigen inspiratie en smaak gebruiken om een perfecte granola te maken.
Wat is het voordeel om zelf granola te maken?
- je weet wat je gaat eten aangezien je zelf de ingrediënten gaat bepalen
- het is heel gemakkelijk te maken
- het is snel klaar
- er zijn oneindig veel variaties mogelijk
- homemade breakfast, altijd leuk om op sociale media te plaatsen 😜
Ikzelf heb het leren kennen dankzij De Gezonde Goesting van Steffi Vertriest.
Steffi leerde ik kennen dankzij haar TV programma op Njam, De Gezonde Goesting, ze maakt trouwens niet alleen lekkere granola.
Toen ben ik haar ook beginnen volgen op instagram en haar blog, bybyecheesburger. Zeker een kijkje waard.
De eerste keer dat ik granola maakte, volgde ik haar recept à la lettre, en daar had ik geen spijt van want het was lekker, gemakkelijk te maken en met alledaagse ingrediënten.
Tegenwoordig durf ik er eens een persoonlijke twist aan geven in functie van het seizoen maar het basisrecept is en blijft mijn favoriet.
Homemade Granola
Ingrediënten :
100gr haver
100gr boekweit
2el chiazaad
60gr kokosschilfers
5el cacaopoeder
5el ahornsiroop
4el kokosolie
Bereiding :
Meng alle ingredienten.
Stort uit op een ovenplaat bedekt met bakpapier en bak gedurende 25min op 150°C.
Jaja zo simpel kan het zijn 😉
Ik eet het liefst met soya-yoghurt maar je kan er ook nog vers fruit bijdoen of zelfgemaakte aardbeienconfituur.
Ook deze confituur kan je gemakkelijk zelf maken.
Homemade confituur
Ingrediënten :
Aardbijen
Chaizaad
2 à 3el kokosbloesemsuiker
Limoensap
Bereiding :
Mix de aarbeien met de staafmixer.
Voeg de kokosbloesemsuiker, limoensap en chiazaadjes toe.
Zet 2 uur in de koelkast.
Mijn exemplaar, soyayoghurt, granola en zonnebloempitten, het ideale ontbijt.
Met dank aan Steffi Vertriest.
Smakelijk!
Pascale
#granola #homemade #diy #haver #steffivertriest #degezondegoesting #njam #bybycheeseburger #healthy #breakfast
Reacties
Een reactie posten